Thursday , 25 April 2024

Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη

Καθαρά Δευτέρα σήμερα κι όπως διευκρινίζει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα καταστήματα τροφίμων -παντοπωλεία, ψαράδικα, μίνι μάρκετ, αρτοποιεία, περίπτερα- λειτουργούν κανονικά προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν τα σαρακοστιανά εδέσματα.
Στη Θεσσαλονίκη ανοιχτά είναι τα αρτοποιεία για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας. Την τιμητική της έχει και η παραδοσιακή αγορά «Καπάνι» στο κέντρο της πόλης, όπου οι Θεσσαλονικείς μπορούν να προμηθευτούν τα νηστίσιμα εδέσματα και τα θαλασσινά που επιβάλλει το έθιμο για το σαρακοστιανό τραπέζι. Επίσης όπως έχει ανακοινώσει λειτουργεί φέτος, ανακαινισμένη, και η αγορά «Μοδιάνο». Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν μέχρι τις 14.00 – 14.30 μετά το μεσημέρι. Η Καθαρά Δευτέρα μπορεί να μην περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας δεν λειτουργούν όταν η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο. Διευκρινίζεται ότι κλειστές είναι οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Εναλλακτική των σούπερ μάρκετ είναι η επιλογή των μίνι μάρκετ, που είναι ανοιχτά σήμερα Καθαρά Δευτέρα. Λειτουργούν σήμερα όπως τις Κυριακές και τις υπόλοιπες αργίες του χρόνου.

Λαϊκές αγορές

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι λαϊκές αγορές στη χώρα μας. Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Συγκεκριμένα τονίζει: “Ενημερώνουμε τους φίλους καταναλωτές ότι: οι λαϊκές αγορές όλης της χώρας λειτουργούν κανονικά και είναι ανοιχτές την Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023”. Έτσι, οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν τα καλαμαράκια, χταπόδια, τα φρούτα και τα λαχανικά και άλλα προϊόντα από τους πάγκους των πωλητών.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *