Καθηγήτρια του ΑΠΘ περιέθαλψε πάνω από 5.000 άγρια ζώα

Καθηγήτρια του ΑΠΘ περιέθαλψε πάνω από 5.000 άγρια ζώα

900
SHARE

Από το 1995 μέχρι σήμερα, έχει περιθάλψει περισσότερα από 5.000 άγρια ζώα, συμβάλλοντας στην προστασία της άγριας πανίδας.

Ο λόγος για την αναπληρώτρια καθηγήτρια Χειρουργικής-Ιατρικής εξωτικών και αγρίων ζώων του τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και ιδρύτρια της Ομάδας Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΟΠΑΖ), Αναστασία Κομνηνού, η οποία εδώ και 23 χρόνια παρέχει αφιλοκερδώς υπηρεσίες στη διάσωση της πανίδας.

Στην ΟΠΑΖ συμμετέχουν φοιτητές και καθηγητές και περιθάλπει άγρια ζώα (θηλαστικά 25%, πτηνά 65%, ερπετά 10%) από όλη τη χώρα, πολλά εκ των οποίων απειλούνται με εξαφάνιση και προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις.

Τα ζώα μεταφέρονται στην κλινική από δασικές υπηρεσίες, λιμεναρχεία, ΜΚΟ, φιλοζωικά σωματεία αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Τα συχνότερα περιστατικά αφορούν τραυματικές κακώσεις (βλήματα πυροβόλου όπλου ή τροχαία κ.ά.), τοξικώσεις, λοιμώδη νοσήματα, εγκλωβισμός σε αλιευτικά δίκτυα (θαλάσσια είδη) και η απώλεια των γονέων (ορφανά ζώα).

Μετά την πλήρη αποθεραπεία τους τα ζώα επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα τιμήσει την κα Κομνηνού με το βραβείο αριστείας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30, στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

LEAVE A REPLY