ΚΑΘ Α.Ε.: Ανατέθηκε στην Εγνατία Οδό Α.Ε. το master plan για τον...

ΚΑΘ Α.Ε.: Ανατέθηκε στην Εγνατία Οδό Α.Ε. το master plan για τον εκσυγχρονισμό της – Προβλέπονται επενδύσεις άνω των 20 εκατ.ευρώ

1231
SHARE

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος για τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ). Οι διοικήσεις των δυο φορέων υπέγραψαν σήμερα σχετική σύμβαση και η Εγνατία Οδός Α.Ε. εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει το σχετικό master plan για την ΚΑΘ μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Εντός της επόμενης τριετίας η ΚΑΘ αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις 20-30 εκατ. ευρώ και με τη σύμβαση που υπέγραψαν σήμερα  ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  της ΚΑΘ, Δημήτρης Χαμπίδης,   η Εγνατία Οδός Α.Ε. ορίζεται τεχνικός σύμβουλος της ΚΑΘ και αναλαμβάνει να εκπονήσει το master plan του εκσυγχρονισμού, τις μελέτες των έργων και την επίβλεψη κατά την κατασκευή τους.

Τονίστηκε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να στηρίξει τον αγροτοδιατροφικό τομέα, καθώς και ότι τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν δεσμευτεί ότι με την αξιοποίηση και πόρων του ΕΣΠΑ, θα διατεθούν κονδύλια έως και 35-40 εκατ.ευρώ στην ΚΑΘ για τον εκσυγχρονισμό της. Η δημοπράτηση των έργων εκτιμάται ότι θα είναι δυνατή εντός του 2019 και οι δυο φορείς εκτιμούν ότι η ΚΑΘ μπορεί να έχει τη νέα και αναβαθμισμένη της μορφή το 2021. Επί του παρόντος στην ΚΑΘ είναι εγκατεστημένοι περί τους 200 εμπόρους οπωρολαχανικών και 22 έμποροι κρεάτων.

Ο κ.Χαμπίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση στην ΚΑΘ από τότε που κατασκευάστηκαν οι σημερινές εγκαταστάσεις της (1974). Στόχος της διοίκησης της ΚΑΘ, σύμφωνα με τον κ.Χαμπίδη, είναι η κατασκευή και λειτουργία νέας πτέρυγας, μέσω της οποίας θα γίνεται διακίνηση αγροτικών προϊόντων πρώτης μεταποίησης, όπως λάδια, όσπρια και κρασιά. Το κόστος του master plan, όπως σημειώθηκε, θα καλυφθεί από την ΚΑΘ, η οποία είναι κερδοφόρα και διαθέτει αποθεματικά της τάξης των 8 εκατ.ευρώ.

Παραίτηση Ρίας Καλφακάκου

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και η διευθύνουσα σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε., κα.Ρία Καλφακάκου, η οποία  σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει υποβάλει την παραίτησή της προ μερικών ημερών, αλλά αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή μέχρι σήμερα.

LEAVE A REPLY