Καιρός: Εκρηκτικό… κοκτέιλ με σκόνη, υγρασία, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι!

Καιρός: Εκρηκτικό… κοκτέιλ με σκόνη, υγρασία, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι!

731
SHARE
Καιρός: Εκρηκτικό... κοκτέιλ με σκόνη, υγρασία, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι!

Ένα εκρηκτικό καιρικό κοκτέιλ θα επικρατήσει σήμερα, Δευτέρα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας: Απότομη ζέστη σε συνδυασμό με αυξημένες τιμές της σχετικής υγρασίας στα ανατολικά και νότια, ισχυροί νοτιάδες που θα αγγίζουν έως και τα 8 (!) μποφόρ στο Ιόνιο, αλλά και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της κεντροδυτικής Ελλάδας, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στα βορειοδυτικά αλλά και αλματώδης άνοδος του υδραργύρου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Αυτή είναι η πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου ο οποίος στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρει, επίσης, τα εξής:

«… ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ – ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Φαίνεται, ότι μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, σε περιοχές του κεντρικού και βόρειου Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Βορειοδυτική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και το ύψος της Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας σε ότι αφορά στην Κεντρική Μακεδονία, θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες σε συνδυασμό με απότομη ενίσχυση των ανέμων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων. Βέβαια, προς το βράδυ θα βρέξει τοπικά και σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, της Κεντρικής Στερεάς αλλά και της υπόλοιπης Θεσσαλίας, χωρίς ωστόσο τα φαινόμενα εκεί να προβληματίσουν.

ΣΚΟΝΗ + ΘΟΛΟΥΡΑ + ΥΓΡΑΣΙΑ = ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ
Η αίσθηση της δυσφορίας θα είναι ανεβασμένη σε αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω των αυξημένων τιμών της σχετικής υγρασίας σε συνδυασμό με τις αρκετά μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης που θα αιωρούνται πάνω από τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ
Οι μέγιστες θερμοκρασίες (σε τοπικό επίπεδο) που θα σημειωθούν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ανά διαμέρισμα, θα είναι οι εξής ακόλουθες (από βορρά προς νότο)
– Θράκη : 34°C (36°C στα βόρεια του ν. Έβρου)
– Ανατολική Μακεδονία : 32-33°C
– Κεντρική Μακεδονία : 34°C
– Δυτική Μακεδονία : 33°C
– Επτάνησα : 28°C
– Θεσσαλία : 36-37°C
– Δυτική Στερεά : 36°C
– Κεντρική Στερεά : 36°C
– Ανατολική Στερεά – Εύβοια : 35-36°C
– Αττική :32-33°C
– Σποράδες : 31°C
– Δυτική Πελοπόννησος : 36°C
– Ανατολική Πελοπόννησος : 35-36°C
– Νησιά Ανατολικού Αιγαίου : 34°C
– Κυκλάδες : 32-33°C
– Δωδεκάνησα : 34-35°C (37°C στα ανατολικά της Ρόδου)
– Κρήτη : 37-38°C στα βόρεια παράλια, τοπικά ίσως και παραπάνω

Υ.Γ : Τους 37°C στα ανατολικά των Δωδεκανήσων, τους 37-38°C στα βόρεια παράλια της Κρήτης ή και τους 35-36°C σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, δεν θα τους ακούσετε σε κανένα δελτίο καιρού στην Ελλάδα. Οι μέγιστες παντού σταματάνε στους 32-33°C».

 

LEAVE A REPLY