Και οι Πολωνοί επιλέγουν Ελλάδα για διακοπές

Και οι Πολωνοί επιλέγουν Ελλάδα για διακοπές

285
SHARE
Kai oi Polwnoi epilegoun Ellada gia diakopes

Τα νούμερα και τα στατικά στοιχεία το λένε ξεκάθαρα: οι Πολωνοί έχουν ψηλά στις προτιμήσεις τους την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Το πόσο πολύ την αγαπούν όμως, το καταλαβαίνει κανείς όταν επισκέπτεται τη χώρα τους. Από την υπάλληλο του μουσείου, που απαντά στα ελληνικά μόλις καταλαβαίνει την καταγωγή εκείνου που την ρωτά πληροφορίες, από τον μπάρμαν που διηγείται με νοσταλγία τις μέρες που έζησε ως φοιτητής στην Ελλάδα, αλλά κυρίως από τη συχνότητα που συναντά κανείς την ενθουσιώδη αντίδραση στο άκουσμα της λέξης «Έλληνας».

Υπολογίζεται ότι το 2017 θα επισκεφτούν την Ελλάδα σχεδόν ένα εκατομμύριο τουρίστες, όπως είπε ο Έλληνας πρέσβης στην Πολωνία, Ευάγγελος Τσαούσης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η πρωτοβουλία της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του δήμου, με την ονομασία «Διπλωματία των Πόλεων», ενέταξε στο πρόγραμμά της τη Βαρσοβία και διοργάνωσε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μια εκδήλωση για να παρουσιάσει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή στους Πολωνούς και να δώσει την ευκαιρία σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες να δικτυωθούν και να συζητήσουν συνεργασίες.

 

LEAVE A REPLY