Και το όνομα αυτής “Νέα Μακεδονία”;

Και το όνομα αυτής “Νέα Μακεδονία”;

1507
SHARE

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ, Μπούγιαρ Οσμάνι να έχει σειρά επαφών στην Αθήνα με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

“Θέλουμε στην ΠΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας πως η κυβέρνηση συζητά σύνθετη ονομασία με ενιαία χρήση, στη βάση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες για το νέο όνομα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα “Infosqip”, το όνομα “Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας”, το οποίο εν συντομία θα είναι “Νέα Μακεδονία”, φαίνεται ότι αποτελεί το κοινό πεδίο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αξιόπιστες ελληνικές πηγές, προβλέπει επίσης λύσεις σε ζητήματα γλώσσας,εκκλησίας και ταυτότητας.

“Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε για να κρατήσουν τις καρέκλες τους”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,

LEAVE A REPLY