Friday , 19 April 2024

Κακόβουλο λογισμικό «χτυπά» με sms χρήστες γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας

Ένα κακόβουλο λογισμικό που επιχειρεί να εξαπατήσει τους χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας ψυχαγωγίας Netflix,αποσπώντας τους χρήματα, κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας.

Όπως καταγγέλλει χρήστης στο thesseconomy.gr, όλα ξεκίνησαν όταν έλαβε από άγνωστο αριθμό ένα γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο.

«Δεν μπορέσαμε να διεκπεραιώσουμε την τελευταία πληρωμή: Ενημερώστε τα στοιχεία πληρωμής σας για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το Netflix», έγραφε το σχετικό μήνυμα και τον παρέπεμπε να μεταβεί σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση.

«Απορώ που βρήκαν τα δικά μου στοιχεία, την στιγμή που η αίτηση συνδρομής έγινε  με τα στοιχεία της συζύγου, η οποία μάλιστα είχε πληρώσει την μηνιαία συνδρομή των 11,9 ευρώ, λίγες ημέρες πριν», δήλωσε ο καταγγέλλων και κάλεσε τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη λήψη τέτοιων μηνυμάτων.

Για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται το ζήτημα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων από κακόβουλα λογισμικά, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Ε.Ε.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *