Thursday , 25 April 2024

“Καλάθι του Νοικοκυριού”: Το μοσχάρι ίσως παραμείνει και μετά τις γιορτές

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να παραμείνει το μοσχάρι στο “καλάθι του νοικοκυριού” και μετά τις γιορτές ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την σημερινή του επίσκεψη σε τέσσερα σούπερ-μάρκετ.

Αναλυτικότερα, σε ερώτηση εάν το μοσχάρι θα συνεχίσει να είναι στο καλάθι και μετά τις γιορτές ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Θα τα δούμε αυτά. Έχουμε μπροστά μας τρεις εβδομάδες όπου θα λειτουργήσει το εορταστικό καλάθι. Θα παρακολουθούμε ανά εβδομάδα, θα δούμε την επάρκεια, θα δούμε πως θα πάει. Αν δούμε ότι είναι κάτι που οι καταναλωτές το θέλουν και οι αλυσίδες μπορούν να το υποστηρίξουν, γιατί παίζουν ρόλο και τα δύο, θα το δούμε».

Ο υπουργός σημείωσε σε δηλώσεις του ότι οι καταναλωτές με την επιλογή τους να αγοράζουν πλέον συστηματικά κάθε εβδομάδα προϊόντα από το καλάθι, έχουν οδηγήσει τις αλυσίδες στο να μειώνουν τις τιμές η μία μετά την άλλη. “Θα σας πω μόνο ότι χθες αργήσαμε να βγάλουμε την κάρτα με τα αποτελέσματα για το καλάθι, διότι από το πρωί που μας ήρθαν τα στοιχεία μέχρι το βράδυ που βγάλαμε την κάρτα, μια από τις αλυσίδες μας έστειλε νέες χαμηλότερες τιμές πριν καν δημοσιεύσουμε τις πρώτες, ακριβώς για να αποκτήσει καλύτερη θέση στη λίστα”, σημείωσε σχετικά και πρόσθεσε: “Άρα, ψωνίζουμε από το καλάθι και κερδίζουμε λεφτά. Η μέση αξία του καλαθιού έχει πέσει σε έξι εβδομάδες πάνω από 30% και μιλάμε για τα ίδια προϊόντα που συγκρίνουμε ανά εβδομάδα καταγεγραμμένα στον e-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, για να μπορεί ο καθένας από εσάς να βλέπει τη διαφορά. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και το καλάθι των εορτών. Πολλοί περίμεναν να είναι οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα μέσα. Αποφάσισα να μην τα συμπεριλάβω. Θέλω να πω κάτι. Ωραία είναι τα σούπερ μάρκετ, θα τα στηρίξουμε για να έχουμε καλύτερες τιμές, αλλά δεν πρέπει να ζήσουν μόνο τα σούπερ μάρκετ. Πρέπει να ζήσουν και οι φούρνοι, πρέπει να ζήσουν και τα ζαχαροπλαστεία, πρέπει να ζήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα. Θεωρήσαμε ότι θα είναι πολύ μεγάλη παρέμβαση να στρέψουμε τους καταναλωτές προς τα σούπερ μάρκετ για ένα είδος που παραδοσιακά ανήκει στα αρτοποιεία και στα ζαχαροπλαστεία και έτσι δεν τα συμπεριλάβαμε στο εορταστικό, αλλά βάλαμε βασιλόπιτα τσουρέκι, μοσχάρι, γαλοπούλα και σοκολάτες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *