«Καμπάνα» 600.000 ευρώ σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

«Καμπάνα» 600.000 ευρώ σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

668
SHARE

Πρόστιμο 600.000 ευρώ σε τέσσερις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας επέβαλλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επειδή χρησιμοποίησαν παράνομα τα στοιχεία πελατών τους.

Η έρευνα της ανεξάρτητης αρχής ξεκίνησε μετά από καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονταν από εταιρίες προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Ακολούθησε έλεγχος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις εγκαταστάσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όσο και στις εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων με αυτές εταιριών πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων.

Από την αντιπαραβολή των αρχείων, διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός μη νόμιμων κλήσεων και ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν εφαρμόζουν στην πράξη κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πλήρη νομιμότητα της δράσης τους.

Τελικά, η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε σε κάθε εταιρεία πρόστιμο 150.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί το μέγιστο δυνατό πρόστιμο σύμφωνα με την προ Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) νομοθεσία, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες παραβάσεις ανάγονται στην περίοδο πριν την εφαρμογή του.

LEAVE A REPLY