“Καμπανάκι” από το Bloomberg για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

“Καμπανάκι” από το Bloomberg για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

383
SHARE

Καίρια ερωτήματα για την ικανότητα της Ελλάδας να προσελκύσει επενδύσεις που χρειάζεται απεγνωσμένα για την οικονομική της ανάκαμψη θέτει ευθέως το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο την εμπλοκή λόγω γραφειοκρατίας και νομικών εμποδίων στα δύο από τα μεγαλύτερα τρέχοντα projects, την επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό και της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, συνολικής αξίας 11 δισεκατ. Ευρώ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Lamda Development για το Ελληνικό, στην οποία γίνεται ρητά λόγος για «έλλειψη της απαραίτητης εμπιστοσύνης πλέον προς το Δημόσιο και επισημαίνει ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά από εκείνη της Eldorado Gold, η οποία αναφέρει πως κινεί νομικές διαδικασίες κατά της Ελλάδας, λόγω των καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις που χρειάζονται για το πρότζεκτ στις Σκουριές.

“Οι εξελίξεις έρχονται σε μια χρονική στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις για να ανακάμψει η οικονομία, η οποία έχει μειωθεί περισσότερο από 25% από την αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, με την ανεργία να ανέρχεται σε πάνω από 20%” επισημαίνει επίσης το Bloomberg, όπως και ότι η κυβέρνηση “δεν είχε πολλά να πει” για τις εξελίξεις αυτές.

LEAVE A REPLY