«Καμπανάκι» για τις ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις

«Καμπανάκι» για τις ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις

582
SHARE

Στην κρίση την οποία διέρχονται την περίοδο αυτή οι ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις με αφορμή τη χθεσινή τραγωδία στο Αιγαίο αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Ελληνο- Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθικούς αυτουργούς» οι οποίοι ευθύνονται για την απώλεια του Έλληνα σμηναγού, κυβερνήτη του μοιραίου Μιράζ 2000, Γιώργου Μπαλταδώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ελληνο- Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου έχει ως εξής:
«Οι ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα διέρχονται από μεγάλη κρίση.
Πρόσφατο περιστατικό το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού Γιώργου Μπαλταδώρου.
Οι συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας, κυρίως το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει ένταση σε όλους μας και κυρίως σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά με το δάχτυλο στη σκανδάλη.
Οι ηθικοί αυτουργοί έχουν ονοματεπώνυμο και την πλήρη ευθύνη για την απώλεια του Έλληνα σμηναγού.
Το επιμελητήριο με συνεχείς αγώνες το τελευταία 20 χρόνια κατόρθωσε να δημιουργήσει επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών, ξεκινώντας από μηδενική βάση.
Οι ελληνικές και τουρκικές επενδύσεις έχουν ξεπεράσει τα 7 δις ευρώ ενώ το συνολικό εμπόριο τα 4 δις ευρώ.
Δυστυχώς το επιχειρηματικό κλίμα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από τη διγλωσσία των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει την οικονομία από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ανησυχίας με ορθή ενημέρωση για τα γεγονότα.
Η πολιτικο-στρατιωτική διπλωματία θα πρέπει να συμβαδίζει παράλληλα με την οικονομική διπλωματία που χαράσσεται από τη χώρα. Τούτο απαιτεί συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των φορέων που εκπροσωπούν την επιχειρηματική κοινότητα.
Παράκληση του επιμελητηρίου προς την ηγεσία της Τουρκίας, τώρα που βρισκόμαστε σε μεγάλη ένταση να σταματήσει να προκαλεί την Ελλάδα.
Εύχομαι έστω και την τελευταία στιγμή μετά από ένα θάνατο οι πολιτικές ηγεσίες και των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ευθύνη απέναντι στους λαούς τους δίνοντας τέλος στην κρίση η οποία μόνο καταστροφές προκαλεί στην ευημερία των δύο λαών».

LEAVE A REPLY