“ΚΑΝΩΝ”: Στήριξη των προϊόντων των Ορθόδοξων Μοναστικών Κοινοτήτων και των μικρών παραγωγών...

“ΚΑΝΩΝ”: Στήριξη των προϊόντων των Ορθόδοξων Μοναστικών Κοινοτήτων και των μικρών παραγωγών από τη ΓΣΕΒΕΕ

388
SHARE

Στο πλαίσιο της δράσης αναφορικά με την  Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΝΩΝ», πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του «ΚΑΝΩΝ» κ. Καββαθά, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου και του Προέδρου της ΟΕΒΕΜ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Μαγνησίας) κ. Τρύφωνα Πλαστάρα. Ο «ΚΑΝΩΝ» ιδρύθηκε από τη ΓΣΕΒΕΕ και τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, με σκοπό την στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και των προϊόντων των Ορθόδοξων Μοναστικών Κοινοτήτων και των μικρών παραγωγών.

Σε συνέχεια των ενεργειών έγινε παρουσίαση του σήματος «ΚΑΝΩΝ» για τη σήμανση των Μοναστηριακών προϊόντων και των Προϊόντων των μικρών παραγωγών  στο Αμφιθέατρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας. Σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση έγινε και η βράβευση των προσπαθειών των σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου που φιλοτέχνησαν το σήμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών και τ. Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννης καθώς και Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΑ, ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μάνος, καθώς και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδροι των Ομοσπονδιών της ΓΣΕΒΕΕ.

Την παρουσίαση της εργασίας για τον σχεδιασμό, την απόδοση και παραγωγή του σήματος «ΚΑΝΩΝ» έκανε από πλευράς της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ο κ .Γουρζής Γιάννης, καθηγητής και Διευθυντής του τομέα Χαρακτικής καθώς και η καθηγήτρια του Εργαστηρίου κα. Γεωργιάδου Αλεξάνδρα.

Όλες οι προσπάθειες για την απόδοση του σήματος «ΚΑΝΩΝ» βραβεύθηκαν με επαίνους, καθώς και τιμητικά χρηματικά έπαθλα στους σπουδαστές που κατέλαβαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας «ΚΑΝΩΝ» που υλοποιείται από την ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδικότητα των παραγομένων προϊόντων, τόσο των μοναστηριακών κοινοτήτων όσο και των μικρών παραγωγών και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο για όλες τις ομόδοξες χώρες.

Ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, μετέφερε την στήριξη του Αρχιεπισκόπου, καθόσον, όπως ανέφερε, από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία διαπίστωσε την σημαντικότητα του εγχειρήματος.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της «ΚΑΝΩΝ» κ. Γιώργος Καββαθάς ευχαρίστησε την Σχολή Καλών Τεχνών και ιδιαίτερα τους σπουδαστές, όπως και όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, δηλώνοντας ότι αυτή η προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για το σύνολο των ομόδοξων χωρών καθώς θα βοηθήσει τόσο τους μικρούς παραγωγούς όσο και τις Μοναστικές Κοινότητες να διασφαλίσουν τα προϊόντα τους έναντι όποιας «κακής πρακτικής» καταστρατηγεί την μοναδικότητά τους.

LEAVE A REPLY