Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ακίνητα αξίας έως 50.000 ευρώ προτείνει...

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ακίνητα αξίας έως 50.000 ευρώ προτείνει η Κυβέρνηση στους δανειστές

1052
SHARE
Ston pyreto tou ENFIA

Με τρεις εναλλακτικές προτάσεις, όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, προσέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες  στο διάλογο με τους εκπροσώπους των δανειστών που αναμένονται σήμερα στην Αθήνα η Κυβέρνηση, εκ των οποίων η μία προβλέπει κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου για όσους έχουν μικρή ακίνητη περιουσία, αξίας μέχρι 50.000 ευρώ, και αύξησή του αντίθετα για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 200.000 ή 300.000 ευρώ.

Το θέμα του ΕΝΦΙΑ τίθεται επί τάπητος στο πλαίσιο της διαβούλευσης των δυο πλευρών για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο της τέταρτης αξιολόγησης.

Η δεύτερη πρόταση προβλέπει να μην υπάρξουν αλλαγές στα κλιμάκια υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ,  υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις στις αντικειμενικές αξίες  και η τρίτη υπολογισμό του φετινού ΕΝΦΙΑ με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες και όχι τις νέες.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι ο φετινός εισπρακτικός στόχος από τον ΕΝΦΙΑ παραμένει αμετάβλητος στα 2,65 δισεκατ. ευρώ.

LEAVE A REPLY