Καταγγελία προέδρου ΕΚΘ: ” Εργοδότες αλλάζουν τις συμβάσεις για να αποφύγουν το...

Καταγγελία προέδρου ΕΚΘ: ” Εργοδότες αλλάζουν τις συμβάσεις για να αποφύγουν το κόστος της αύξησης του κατώτατου μισθού”

561
SHARE

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από το υπουργικό συμβούλιο κατά το οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και υπάρχουν κιόλας εργοδότες που βρήκαν το τρόπο πως να αποφύγουν αυτό το επιπλέον κόστος.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε στο europeone ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης ο οποίος δήλωσε ” αυτό που έχουμε διαπιστώσει και με τη σύμβαση των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό είναι ότι πολλοί εργοδότες αλλάζουνε τις συμβάσεις και τις μετατρέπουν από πλήρης σε εξάωρη απασχόληση με αποτέλεσμα να παραμένει ο μισθός στα ίδια επίπεδα που ήταν πριν την αύξηση και βέβαια οι εργαζόμενοι αντί για 6ωρο εκβιάζονται από τους εργοδότες και δουλεύουνε 8ωρο”.

Ο κ. Τσαραμπουλίδης ζήτησε τη βοήθεια των ελεγκτικών μηχανισμών, στους οποίους όπως τόνισε έχουν καταγγείλει κάποια από τα παραπάνω περιστατικά.

LEAVE A REPLY