Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για 13.000 παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους -Ποιους δήμους αφορά

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για 13.000 παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους -Ποιους δήμους αφορά

581
SHARE

Μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ξεκινά η προετοιμασία για το πρόγραμμα κατασκηνώσεων που απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (παιδιά και ηλικιωμένοι με χαμηλά εισοδήματα ή που έχουν ανάγκη φροντίδας και παιδιά ή ενήλικες ΑμεΑ).

Ειδικότερα, 15 Δήμοι στη χώρα, έναντι 12 πέρσι, επιχορηγούνται με το συνολικό ποσό των 3.380.000 ευρώ ώστε από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου, με τη συνδρομή 670 εποχικών υπαλλήλων, να προσφέρουν αναψυχή σε περίπου 13.000 ανθρώπους (8.000 παιδιά, 2.000 ηλικιωμένους και 3.000 ΑμεΑ) οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στους χώρους των κατασκηνώσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι 15 δήμοι που θα επιχορηγηθούν είναι: Αγιάς, Αλεξανδρούπολης, Αμφιλοχίας, Βόλβης, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Παγγαίου, Πολυγύρου, Χανίων, Χερσονήσου και οι 3 νέοι Αριστοτέλη, Λίμνης Πλαστήρα και Χίου.

Στο πλαίσιο αυτό:
(α) τρεις νέες κατασκηνώσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους ωφελούμενους ύστερα από μια δεκαετία που παρέμεναν ανενεργές. Πρόκειται για κατασκήνωση στη Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και στα Σκλαβιά Χίου,
(β) σε δυο κατασκηνώσεις θα φιλοξενηθούν παιδιά Ρομά και μη Ρομά στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για δημιουργική ένταξη στην κοινότητα
(γ) για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν και παιδιά εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος του Συλλόγου Εργαζομένων.

LEAVE A REPLY