Κατηγορηματικά αντίθετη στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών η ΠΟΒΑΚΩ

Κατηγορηματικά αντίθετη στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών η ΠΟΒΑΚΩ

594
SHARE

Κατηγορηματικά αντίθετη στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την παραχώρηση του ονόματος “Μακεδονία” δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) με ψήφισμά του διοικητικού της συμβουλίου και καλεί τα κόμματα και κάθε βουλευτή χωριστά να την καταψηφίσουν.

Στο ψήφισμα τονίζεται μεταξύ άλλων:

“Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσµηµατοπωλών Ωρολογοπωλών, µετά την κύρωση της «συµφωνίας των Πρεσπών» από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων µε την οποία παραχωρείται το όνοµα της Μακεδονίας αποφάσισε τα ακόλουθα:

– Εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» και οποιουδήποτε παραγώγου αυτού, στην ονοµασία της χώρας που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά µας.

– Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην αναγνώριση «Μακεδονικής εθνότητας» και «Μακεδονικής γλώσσας».

– Απορρίπτει το περιεχόµενο της «συµφωνίας των Πρεσπών» ως επικίνδυνο και εθνικά επιζήµιο.

– Καλεί τα πολιτικά κόµµατα και κάθε Βουλευτή ξεχωριστά του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να καταψηφίσει τη συµφωνία όποτε και αν έρθει αυτή, στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση.

– Συµµετοχή της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσµηµατοπωλών Ωρολογοπωλών σε εκδηλώσεις εθνικής οµοψυχίας κατά της κύρωσης της «συµφωνίας των Πρεσπών».

“Στεκόµενοι µε περηφάνια µπροστά στο ένδοξο παρελθόν της Ελλάδος και σεβόµενοι την ιστορική διαδροµή της πατρίδας µας, διακηρύττουµε και καθιστούµε σαφές: Η Μακεδονία είναι µία και Ελληνική. Η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η µοναδικότητα της Μακεδονίας, είναι αδιαπραγµάτευτη”.

Για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙ∆ΗΣ “

(Σ.Σ. Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ είναι ο πρόεδρος του ΣΚΩΘ-Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, κ.Πέτρος Καλπακίδης, βλ. φωτό)

LEAVE A REPLY