ΚΕΔΕ για ιό Δυτικού Νείλου: “Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο” –...

ΚΕΔΕ για ιό Δυτικού Νείλου: “Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο” – 11 οι νεκροί, 107 κρούσματα στην Ελλάδα

582
SHARE

Κώδωνα κινδύνου για τη δημόσια υγεία από τον ιό του Δυτικού Νείλου κρούει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, και ζητά την υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης “για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει εν λόγω ιός. Σύμφωνα εξάλλου με τα νεότερα στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των θανάτων έχει ανέλθει σε 11,

“Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο” τόνισε συγκεκριμένα ο κ.Πατούλης σε δήλωσή του μετά τα σημερινά νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και αναφέρουν ότι ο αριθμός των θανάτων έχει ανέλθει στους 11, ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 42 συνολικά περιοχές και από 107 περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τα τέλη Μαΐου , τα περισσότερα είναι στην Αττική. Επεσήμανε, ακόμη, ότι έντονη ανησυχία  εξέφρασε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων αυτής της νόσου, με την Ελλάδα να είναι τρίτη στη λίστα από τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, (Σερβία, Ιταλία , Ελλάδα).

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, επίσης, τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταρρίπτουν “τα επιχειρήματα της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Υγείας ότι ενήργησαν σωστά, αποτελεσματικά και άμεσα”.

LEAVE A REPLY