ΚΕΠΚΑ: Μήπως κινδυνεύει η περιουσία σας από πλειστηριασμό;

ΚΕΠΚΑ: Μήπως κινδυνεύει η περιουσία σας από πλειστηριασμό;

137
SHARE
ΣΕΜΑΣ: Στο «κόκκινο» η αγωνία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Το «καμπανάκι» για τον κίνδυνο του πλειστηριασμού με τον οποίο έρχονται αντιμέτωπα χιλιάδες υπερχρεωμένους δανειολήπτες «χτυπά» για ακόμη μία φορά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι βγαίνουν σε πλειστηριασμό κατοικίες καταναλωτών. Το ΚΕΠΚΑ πάντα προειδοποιούσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σεισάχθεια. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Το ΚΕΠΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των καταναλωτών και μπορεί να βοηθήσει».
Το ΚΕΠΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει τους καταναλωτές ότι «πλην όσων έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο ν. 3869/2010 περί Ρύθμισης Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων και είτε έχουν υπαχθεί οριστικά σε αυτόν ή έχουν πετύχει την προσωρινή τους προστασία με προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση της αίτησής τους είτε εκκρεμεί η εκδίκαση της προσωρινής τους διαταγής, κανένας άλλος δεν προστατεύεται, νομικά, από τις τυχόν δικαστικές ενέργειες των πιστωτικών ιδρυμάτων (τραπεζών), για οφειλές προς αυτές. Η μοναδική εξαίρεση που ισχύει στον ως άνω κανόνα αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στον ν. 4469/2017 ”Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων” και για χρονικό διάστημα 70 ημερών που αρχίζει, όχι από την αρχή της διαδικασίας, αλλά από την αποστολή της πρόσκλησης από το συντονιστή στους πιστωτές για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και το οποίο (χρονικό διάστημα) μπορεί με δικαστική απόφαση να παραταθεί έως τέσσερις (4) μήνες το μέγιστο».
Το ΚΕΠΚΑ, καλεί τα μέλη του και τους καταναλωτές, γενικά, «να προβούν στην κατάλληλη ρύθμιση των οφειλών, τους εφόσον αυτή τους συμφέρει, ή να προβούν στα κατάλληλα δικαστικά μέτρα. Μπορεί, με συμφωνία ”κυρίων” μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και των Τραπεζών, να μη διενεργούνται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, με αξία κάτω από 300.000 ευρώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν κινούνται, προς την κατεύθυνση της καταγγελίας των κόκκινων δανείων και με ταχείς μάλιστα ρυθμούς».
«Με σκοπό να σταθούμε, για μια ακόμη φορά, δίπλα στα μέλη μας και τους καταναλωτές, ενημερώνουμε τα μέλη μας και όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο ΚΕ.Π.ΚΑ., ότι από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και από ώρα 12:00 έως 14:00, εξειδικευμένα στελέχη της οργάνωσής μας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέχουν, στα μέλη μας, μετά από ραντεβού, εξειδικευμένη ενημέρωση, για τις δυνατότητες διευθέτησης των προβλημάτων υπερχρέωσης, που αντιμετωπίζουν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ.

LEAVE A REPLY