Κινητοποιήσεις από ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών την Τετάρτη και...

Κινητοποιήσεις από ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών την Τετάρτη και στο πολυνομοσχέδιο στις 12 Ιανουαρίου

419
SHARE

Σε συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας καλεί τους πολίτες το ΠΑΜΕ μεθαύριο, Τετάρτη, ενάντια στη διεξαγωγή των προγραμματισμένων πλειστηριασμών, ενώ εξήγγειλε απεργία για τις 12 Ιανουαρίου, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» με τα προαπαιτούμενα, που κατατίθεται αύριο στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στις 15 Ιανουαρίου. Σε αγωνιστική ετοιμότητα για το ίδιο πολυνομοσχέδιο δηλώνει και η ΓΣΕΕ και ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει άμεσα το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας για την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων. «Όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση μέτρων που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, ο αγώνας συνεχίζεται» τονίζει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της, με την οποία επικρίνει με δριμύτητα την Κυβέρνηση για «πλήρη υποταγή στον “Φετφά” της τρόικας».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης βάζει παραπέρα στο στόχαστρο της την λαϊκή κατοικία, τονίζει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ. Τα 104 δισεκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και η συνεχής άνοδό τους, δείχνει την αδυναμία την οποία έχει περιέλθει ο λαός, που στα χρόνια της κρίσης είχε να αντιμετωπίσει την ανεργία, την μείωση των μισθών, την υποαπασχόληση, με ταυτόχρονη φοροεπιδρομή….Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προχωράει στην κατάσχεση κατοικιών, αφού πρώτα πήρε μέτρα καταστολής με την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας….Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό σε ένταση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ο κάθε χώρος εργασίας, η κάθε γειτονιά να γίνουν σημεία αντίστασης και οργάνωσης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους….Απαιτούμε: Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.».

 

LEAVE A REPLY