Κινητοποιήσεις από τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και διακοπές ρεύματος από τα ξημερώματα της...

Κινητοποιήσεις από τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και διακοπές ρεύματος από τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/4)

486
SHARE

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/4) απαντά η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ στο σχέδιο της κυβέρνησης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Αυτό, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος ΑΑδαμίδης, θα σημάνει διακοπές ρεύματος αλλά όχι μπλακ άουτ το οποίο, όπως είπε, αν συμβεί, θα οφείλεται σε κακή διαχείριση του ΑΔΜΗΕ.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την προκήρυξη διαγωνισμού από τη ΔΕΗ ως το τέλος Μαΐου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης 3 και 4 και Φλώρινας, καθώς και των λιγνιτωρυχείων που τις τροφοδοτούν. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητά ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού, ενώ κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι άλλα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, οπότε και χαρακτήριζε έγκλημα την πώληση της ΔΕΗ.

Πάντως, όπως εκτίμησε ο κ. Αδαμίδης το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά δεν θα βρεθούν αγοραστές για τις μονάδες, ενώ προέβλεψε ότι, αν τελικά πωληθούν οι μονάδες, οι εργαζόμενοι σε αυτές θα είναι σε μόνιμη απεργία.

«Αν υπάρξει αγοραστής, τον κηρύσσουμε ανεπιθύμητο. Αν τον εγκαταστήσουν δεν θα στρώσουμε κόκκινο χαλί. Θα παραιτηθώ από περιφερειάρχης», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.

LEAVE A REPLY