Κλειστά από χθες όλα τα σχολεία στην Κατερίνη λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά από χθες όλα τα σχολεία στην Κατερίνη λόγω κακοκαιρίας

509
SHARE

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης προκειμένου να αποτιμηθεί η έως τώρα κατάσταση και να αποφασισθούν τυχόν έκτακτα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης, που πρέπει να ληφθούν, λόγω της παρατεταμένης εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Την σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων αρχών, φορέων, εθελοντών δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών κοινοτήτων και υπηρεσιακών παραγόντων συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος όπως ενημέρωσε σχετικά: «Αίτημα, προκειμένου να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Κατερίνης, λόγω της έντονης και μεγάλης διάρκειας κακοκαιρίας απέστειλε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με στόχο να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει και να γίνει άμεση διαχείριση των συνεπειών της παρατεταμένης κακοκαιρίας».

Όπως διευκρινίστηκε, σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν από χθες το πρωί και στην περιοχή μας, τέθηκε το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να παρέμβουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, όπου είναι απαραίτητο. Ταυτόχρονα, έγινε αναφορά και στην συνδρομή του Στρατού καθώς και των εθελοντικών ομάδων, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ζημιές προκλήθηκαν από την υπερχείλιση χειμάρρων, ρεμάτων, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου σε διάφορα σημεία του Δήμου, σε κανάλια στην παραλιακή ζώνη, σε περιπτώσεις πτώσης δέντρων, τα οποία με την άμεση παρέμβαση του μηχανισμού του Δήμου και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων αρχών αποκαταστάθηκαν. Όπως τονίστηκε αυτή την ώρα υπάρχει ύφεση στα καιρικά φαινόμενα, έχει πέσει η στάθμη του Πέλεκα, ενώ έγινε αναφορά στην ασφαλή μεταφορά των Ρομά από τον καταυλισμό τους στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης κ.α.

Όπως είναι γνωστό, κλειστές παρέμειναν χθες Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων με απόφαση του Δήμου Κατερίνης, οι σχολικές μονάδες, οι οποίες λειτουργούν σε απογευματινή & νυκτερινή βάρδια. Όπως ανακοινώθηκε κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί, στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης.

Με αφορμή την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, να συνεχιστούν στην περιοχή μας, από όλους τους εμπλεκόμενους στο ΣΤΟ: συνιστάται στους πολίτες ειδικά τις νυκτερινές ώρες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Iδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα και με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι δημότες, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 2351 350 489  μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν. Επιπλέον, στη διάθεση των δημοτών είναι και το κιν. τηλέφωνο του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημ.Ντούρου και ειδικότερα το: 6977 572 386.

LEAVE A REPLY