Κλειστή λόγω… έλλειψης γιατρών η ΤΟΜΥ Γιαννιτσών

Κλειστή λόγω… έλλειψης γιατρών η ΤΟΜΥ Γιαννιτσών

993
SHARE

Στα αζήτητα παραμένει η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) Γιαννιτσών, δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας ότι η νεοσύστατη δομή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επρόκειτο να λειτουργήσει μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017!

Ο λόγος είναι η απροθυμία του ιατρικού προσωπικού να εργαστεί με χαμηλές μεικτές αποδοχές (1710 ευρώ το μήνα),διετούς διάρκειας με δικαίωμα παρέκτασης άλλων δύο ετών.

«Το νέο σύστημα είναι απωθητικό για τους γιατρούς διότι δεν εξασφαλίζει επιστημονική προοπτική, είναι ασαφείς οι σχέσεις εργασίας και οι αμοιβές ενώ η βιωσιμότητα του συστήματος μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ (2020) είναι αμφίβολη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός υποστηρίζει ότι «το 2018 θέλουμε να είναι η χρονιά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», σημειώνοντας πως «η λειτουργία των ΤΟΜΥ θα βοηθήσει συνολικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στη χώρα».

«Το νέο μοντέλο οργάνωσης των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα. Έχουμε, ήδη, σε λειτουργία περίπου 10 TΟΜΥ. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Θεωρούμε πως καλύπτουμε ένα πολύ μεγάλο κενό που είχε προηγουμένως το σύστημα υγείας», υποστήριξε ο κ. Ξανθός.

LEAVE A REPLY