Κλειστός ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για φορολογικά...

Κλειστός ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για φορολογικά μέτρα που επιβάλλει το Ισραήλ

771
SHARE

Έκλεισε σήμερα και είναι άγνωστο πότε θα ξανανοίξει ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, ο ιερότερος τόπος του Χριστιανισμού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά φορολογικών μέτρων που προωθεί η ισραηλινή Κυβέρνηση.

Επιτροπή της ισραηλινής κυβέρνησης πρόκειται να εξετάσει σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων άμεσα νομοσχέδιο, που θα επιτρέψει στο κράτος να απαλλοτριώσει ακίνητα στην Ιερουσαλήμ, τα οποία έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια από εκκλησίες σε ιδιωτικές εταιρείες ακινήτων. Η ισραηλινή Κυβέρνηση υποστηρίζει πως στόχος του νομοσχεδίου είναι να προστατευθούν μισθωτές κατοικιών από το ενδεχόμενο οι ιδιωτικές εταιρείες να μην παρατείνουν τις μισθώσεις τους. Οι εκκλησίες, ωστόσο, που είναι ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων στην πόλη, λένε πως ένας τέτοιος νόμος θα τις δυσκολέψει να βρίσκουν αγοραστές για τα ακίνητά τους. “Αυτό το φρικτό νομοσχέδιο … αν εγκριθεί, θα καταστήσει δυνατή την απαλλοτρίωση των ακινήτων εκκλησιών”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ηγετών της Ελληνορθόδοξης, της Ρωμαιοκαθολικής και της Αρμενικής εκκλησίας.

Επιπλέον οι ισραηλινές δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ακύρωσαν μια φορολογική εξαίρεση, την οποία είχαν εμπορικές ιδιοκτησίες στην πόλη που ανήκουν σε εκκλησίες, και άρχισαν να ζητούν από τις εκκλησίες να πληρώσουν αναδρομικά. “Αυτό θυμίζει σε όλους μας νόμους παρόμοιας φύσης, που είχαν εφαρμοστεί εναντίον των Εβραίων στη διάρκεια σκοτεινών περιόδων στην Ευρώπη”, υπογραμμίζουν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες.

 

LEAVE A REPLY