Κλειστός ο Προμαχώνας λόγω κινητοποιήσεων στη Βουλγαρία – Αποκλεισμένοι Έλληνες και στις...

Κλειστός ο Προμαχώνας λόγω κινητοποιήσεων στη Βουλγαρία – Αποκλεισμένοι Έλληνες και στις δύο πλευρές των συνόρων

1542
SHARE

Κλειστά είναι τα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας στον Προμαχώνα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των Βούλγαρων πολιτών ενάντια στην επικείμενη αύξηση των τιμών των καυσίμων στη χώρα τους, και περισσότερα από 300 οχήματα είναι ακινητοποιημένα στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Γύρω στις 2.30 το μεσημέρι οι Βούλγαροι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας τους, μεταξύ των οποίνων, όπως ήταν εύλογο, και κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα (εισόδου και εξόδου).

Αποτέλεσμα της δυναμικής αυτής κινητοποίησης ήταν να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων στη βουλγαρική πλευρά από οχήματα που θέλουν να μπουν στην Ελλάδα-πολλοί εξ αυτών φυσικά είναι Έλληνες που είχαν μεταβεί στη γειτονική ώρα για βόλτα και ψώνια, ενώ περί τα 300 οχήματα, όπως προαναφέρεται, είναι ακινητοποιημένα στην ελληνική πλευρά.

Εάν συνεχιστεί η κινητοποίηση, από αύριο θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στη διακίνηση εμπορευμάτων, καθώς από τον Προμαχώνα διέρχονται καθημερινά δεκάδες νταλίκες και φορτηγά με εμπορεύματα.

 

Προβλήματα όχι μόνο στη βουλγαρική αλλά και στην ελληνική πλευρά των συνίρων

LEAVE A REPLY