Κοζάνη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μπαταρίες οχημάτων και πετρέλαιο κίνησης!

Κοζάνη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μπαταρίες οχημάτων και πετρέλαιο κίνησης!

1204
SHARE

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης συμμορία που εμπλέκεται σε τουλάχιστον 12 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου (από 10 έως 22 Αυγούστου) στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης .

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στην Κοζάνη τρία άτομα – μέλη της συμμορίας, δυο ημεδαποί 36 και 44 χρονών και ένας αλλοδαπός 44 χρονών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για συγκρότηση συμμορίας.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού, ηλικίας 60 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση-αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 10 έως 22 Αυγούστου , ο 36χρονος μαζί με τους δύο 44χρονους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Αναλυτικότερα, οι κλοπές διαπράχθηκαν από τα μέλη της συμμορίας, με τον ίδιο τρόπο δράσης, δηλαδή παραβιάζοντας το εσωτερικό των μηχανών αυτοκινήτων καθώς και τα ρεζερβουάρ τους.

Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν συνολικά 27 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) αυτοκινήτων και 2.360 λίτρα πετρελαίου κίνησης από 12 φορτηγά και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Ακολούθως, ο 36χρονος διέθεσε μέρος των συσσωρευτών που έκλεψαν σε 60χρονο ημεδαπό, ο οποίος στη συνέχεια τους πούλησε.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-20 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) διαφόρων τύπων, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους κατόχους τους και
-44 πλαστικά μπιτόνια με πετρέλαιο κίνησης, συνολικής χωρητικότητας 880 λίτρων.
Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

LEAVE A REPLY