Κοινό σχέδιο προστασίας του Θερμαϊκού Κόλπου από το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον...

Κοινό σχέδιο προστασίας του Θερμαϊκού Κόλπου από το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΛΘ

866
SHARE

Την υλοποίηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον ΟΛΘ ενός κοινού σχεδίου για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Θερμαϊκού Κόλπου προανήγγειλε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

“Στο κομμάτι του λιμανιού υπάρχει ένα στοίχημα κοινό με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος: Να συμβάλει στο έργο του εκσυγχρονισμού του λιμένα και στην αναβάθμιση του δυτικού παράκτιου μετώπου. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει υιοθετήσει το δυτικό τμήμα του παράκτιου μετώπου, εκεί όπου έχουμε και τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα. Έχουμε σήμερα συνάντηση με τη νέα διοίκηση, για να δούμε το δικό τους αναπτυξιακό σχέδιο και να το υποστηρίξουμε όπως μπορούμε”, ανέφερε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: “Θα δούμε το κοινό σχέδιο, που είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Θερμαϊκού Κόλπου, η συμμετοχή του ΟΛΘ στον νέο φορέα για την προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου και η αναβάθμιση του δυτικού παράκτιου μετώπου – από την εκβολή Δενδροποτάμου και της τάφρου βυρσοδεψείων, όλο αυτό το κομμάτι που μας συνδέει μέχρι να φτάσουμε στον Δήμο Δέλτα και το Καλοχώρι, όπου εκεί μπαίνουμε πλέον και στο περιβάλλον Natura σε ένα άλλο πιο αναβαθμισμένο περιβαλλοντικό και οικοτουριστικό πλαίσιο σχεδιασμού”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε, επίσης, πως στο επίπεδο του λιμανιού και του αεροδρομίου “η ολοκλήρωση των συμβολαίων και των πράξεων και των έργων που εξελίσσονται και στα δύο επίπεδα είναι πολύ σημαντικά για τη Θεσσαλονίκη. Θα έχουμε και επέκταση των έργων στο λιμάνι -στον έκτο προβλήτα και στον μηχανολογικό εξοπλισμό- αλλά και στο επίπεδο του αεροδρομίου έναν νέο αεροσταθμό. Εμείς ήδη έχουμε συζητήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τα δύο αυτά μεγάλα έργα υποδομής και έχουμε ήδη δει προσχέδια των μελετών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση”.

LEAVE A REPLY