Κονδύλια ύψους 4,7 εκατ. ευρω στο δήμο Σερρών για αστικές αναπλάσεις και...

Κονδύλια ύψους 4,7 εκατ. ευρω στο δήμο Σερρών για αστικές αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις

231
SHARE

Νέα όψη αναμένεται να λάβει το επόμενο διάστημα το κέντρο των Σερρών, μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα βιωματικής αστικής ανάπτυξης.

Σημείο αναφοράς των αστικών δράσεων αποτελεί η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου πεζοδρομήσεων.

“Οι Σέρρες είναι απο τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που έχουν ανεπτυγμένο δίκτυο πεζοδρόμων.Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, πεζοδρομήσαμε την κεντρική οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη του”, δήλωσε ο δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του δήμου φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

“Αυτός ο μεγάλος πεζόδρομος δεν θέλουμε να μετατραπεί σε ένα απέραντο γήπεδο τραπεζοκαθισμάτων, θέλουμε να διατηρήσει τον εμπορικό του χαρακτήρα”, τόνισε ο κ.Αγγελίδης.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμος διαθέτει δύο χώρους στάθμευσης, συνολικής χωρητικότητας 1165 θέσεων, το μποτιλιάρισμα αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στο κέντρο των Σερρών.

“Η πόλη των Σερρών δεν έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργείται από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, τα οποία είναι αποτέλεσμα της κακής μας νοοτροπίας”, σημείωσε ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι από το πρόγραμμα βιωματικής αστικής ανάπτυξης, αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία του δήμου 4,7 εκατ. ευρώ.

LEAVE A REPLY