Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει της...

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή

455
SHARE

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις ενόψει της ολοκλήρωσης τα μεσάνυχτα της συζήτησης στη Βουλή για την επίμαχη Συμφωνία των Πρεσών και τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την κύρωσή της. Από νωρίς το πρωί σήμερα, εξάλλου, στην Ακρόπολη δεσπόζει γιγαντοπανό που σήκωσε το ΚΚΕ κατά της Συμφωνίας, την οποία καταγγέλλει ως “Νατοϊκής έμπνευσης που ρίχνει νερό στο μύλο των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων”.

Το απόγευμα στις 7 θα πραγματοποιηθεί το νέο Συλλαλητήριο κατά της Συφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, ενώ στις 6 μ.μ. σύμφωνα με σχετικό κάλεσμα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση – συλλαλητήριο, με θέμα: «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών» διοργανώνει σημερα το απόγευμα στν Αθήνα, συγκεκριμένα στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) με ομιλητή τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Τη δική της συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας διοργανώνει στην Αθήνα και η ΛΑΕ, στις 6 μ.μ.,  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ στις 18.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «Λαϊκή Συσπείρωση».  

Το ΚΚΕ  διοργανώνει επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΑΤΑ.  

LEAVE A REPLY