Κουβέλης: Δυνατότητες για το λιμάνι της Θεσ/νίκης από τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Κουβέλης: Δυνατότητες για το λιμάνι της Θεσ/νίκης από τη Συμφωνία των Πρεσπών -16 προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά

865
SHARE

Στα Γιαννιτσά της Πέλλας έγιναν σήμερα από την αστυνομία νέες – συνολικά δεκαέξι (16) – “προληπτικές” προσαγωγές πολιτών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το κτίριο, στο οποίο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για την αγωνίστρια Ουρανίας Νιζαμίδου, με τη συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη και ήθελαν να διαμαρτυρηθούν προς τον υπουργό για τη Συμφωνία των Πρεσπών και άλλα θέματα. Όλοι αφέθηκαν σταδιακά ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Σε δηλώσει του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο περιθώριο της εκδήλωσης στα Γιαννιτσά ο κ.Κουβέλης τόνισε ότι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι “να κερδίσει η προοδευτική πολιτική και κορμός σε αυτήν την προοδευτική πολιτική είναι ο ΣΥΡΙΖΑ”. Αντίστοιχα για την κάλπη των ευρωεκλογών δήλωσε ότι “οι πολίτες πρέπει να δώσουν τη ψήφο τους έτσι ώστε να μπορέσει να προκύψει το νέο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να προωθήσει την πολιτική της αλληλεγγύης, της ισόμερης και αναμφισβήτητα κοινωνικής ανάπτυξη , της οικονομικής πολιτικής, η οποία δεν θα προωθεί το δόγμα της λιτότητας και δεν θα αφήνει μεγάλα στρώματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας ανάμεσα σε αυτά τα στρώματα και τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας έξω από τα οικονομικά αποτελέσματα”.

Και για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι “το διακύβευμα είναι να προκύψουν διοικήσεις, οι οποίες θα υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση, θα υπηρετήσουν τους πολίτες και τις πόλεις” και ότι το ίδιο ισχύει και για τις περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – όπου το Σάββατο συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ), Βαγγέλη Ζορκάδη και τον λιμενάρχη Θεσσαλονίκης – ο κ.Κουβέλης επισήμανε πως “το λιμάνι δεν μπορεί να βλέπει μόνον προς τη θάλασσα, πρέπει να βλέπει και την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Το λιμάνι θα έχει ανάπτυξη, μία ανάπτυξη, όμως, η οποία πρέπει θετικά να κατατίθεται και στην εθνική οικονομία, αλλά και στην τοπική οικονομία”.

Ερωτηθείς, δε, για τις προοπτικές που διανοίγονται για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετά τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Η συνθήκη των Πρεσπών ανοίγει πράγματι δυνατότητες να υπάρξει αυτή η συνεργασία με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα πολύ θετικά κατατιθέμενο στο συνολικότερο ζήτημα της ανάπτυξης του λιμανιού και της περιοχής».

LEAVE A REPLY