Friday , 29 March 2024

Κρίσιμο ραντεβού Άδωνι με τους μεταφορείς υγρών καυσίμων-Έτοιμοι να τραβήξουν «χειρόφρενο» οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Του Γ. Κατσιάνη

Σε θέση «μάχης» βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης καθώς σε μία εβδομάδα λήγει η προθεσμία που έδωσαν στην κυβέρνηση για την πραγματοποίηση συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, μέχρι σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τηρεί «σιγή ιχθύος», καθώς δεν έχει γίνει καμία κρούση για την διεξαγωγή του ραντεβού, τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με μεταφορείς από όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κοινό αγωνιστικό «μέτωπο».

Οι αυτοκινητιστές ζητούν μεταξύ άλλων επιδότηση του καυσίμου και μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) καθώς όπως τονίζουν, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει συρρικνώσει το περιθώριο κέρδους, δημιουργώντας ασφυκτικές πιέσεις στους επαγγελματίες του κλάδου.

Ραντεβού με Άδωνι οι μεταφορείς καυσίμων

Εξάλλου, συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη θα έχουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν την πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για την Παρασκευή 8 Απριλίου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Μεταφορικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Πετρελαιοειδών (ΣΕΜΕΠΠΕ).       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *