Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σε χωριό της Θεσσαλονίκης – Οι...

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σε χωριό της Θεσσαλονίκης – Οι ειδικοί δεν αποκλείουν να υπάρξουν κι άλλα

938
SHARE

Θετική στον ιό του Δυτικού Νείλου βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα που έχει και άλλα υποκείμενα νοσήματα. Το κρούσμα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εντοπίστηκε σε χωριό του νομού Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών και πρόεδρο της επιστημονικής ομάδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών, καθηγήτρια μικροβιολογίας της Iατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Άννα Παπά, το κρούσμα ταυτοποιήθηκε σήμερα και είναι το πρώτο μετά από τρία χρόνια απουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή. Κατά την ίδια μάλιστα, “ο ιός κυκλοφορεί και πάλι στην περιοχή και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλα κρούσματα” σημείωσε η κ. Παπά. Διευκρίνισε πάντως ότι ούτως ή άλλως υπάρχει συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και τους απαιτούμενους ψεκασμούς.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για μεταδιδόμενες ασθένειες στην Κεντρική Μακεδονία, δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής ο ιός σε μετρήσεις που έγιναν σε κοτόπουλα και κουνούπια. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται ενθαρρυντικό σε σχέση με την πορεία και την εξέλιξη του φαινομένου στο εξής.

LEAVE A REPLY