Wednesday , 17 April 2024

Κυβερνητική «ένεση» 3,3 δισ. ευρώ στην οικονομία ενόψει του νέου lockdown

Η καταβολή έκτακτου επιδόματος 800 αντί 534 ευρώ σε εργαζόμενους με αναστολή εργασίας το Νοέμβριο, η εφάπαξ χορήγηση επιδόματος 400 ευρώ σε 130.000 μακροχρόνια ανέργους και η ένταξη και νέων επιχειρήσεων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, αποτελούν τις νέες προσθήκες του «πακέτου» μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι δικαίωμα συμμετοχής στην τέταρτη φάση της Επιστρεπτέας έχουν όσες επιχειρήσεις κατέγραψαν πτώση τζίρου το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, γεγονός που έρχεται να διορθώσει μια μέχρι σήμερα αδικία.                                                    

«Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, δικαιούνται να συμμετάσχουν στο χρηματοδοτικό σχήμα, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, ενώ λαμβάνουν κατ’ ελάχιστο 2.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.                                                             

Επιπλέον,ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η καταβολή του ΦΠΑ Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, όπως επίσης και η πληρωμή των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών του μήνα για επιχειρηματίες και εργαζόμενους.                                                                                

«Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών έως το τέλος του έτους ενώ επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν μέχρι και τον Δεκέμβριο», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας και σημείωσε πως το νέο «πακέτο» οικονομικής ενίσχυσης είναι της τάξης των 3,3 δισ.ευρώ.                          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *