Thursday , 25 April 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το λιμενικό δεν είναι τουριστικό πρακτορείο, θα επιστρέφουν στην Τουρκία όσοι δεν είναι πρόσφυγες»

Του Γ. Κατσιάνη

Στροφή στο μεταναστευτικό κάνει η κυβέρνηση, μετά την αύξηση του ορίου νόμιμης παραμονής στη χώρα για τη χορήγηση επιδομάτων σε πολίτες τρίτων χωρών.

Όπως αποκάλυψε το thesseconomy.gr, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις» τα επιδόματα γέννησης, ενοικίου και παιδιού θα χορηγούνται στο εξής σε πολίτες τρίτων χωρών που έχουν νόμιμη και συνεχή παραμονή στην Ελλάδα τουλάχιστον 10-12 χρόνια από πέντε χρόνια που ίσχυε μέχρι πέρυσι.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βάζει στο «στόχαστρο» τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες από το 2015 μέχρι σήμερα αποκόμισαν μεγάλα κέρδη από την μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

«Ορισμένες ΜΚΟ υπονομεύουν τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση», δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Atlantic Council.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η θέση του κ. Μητσοτάκη για τον διασωστικό ρόλο του λιμενικού.

«Η ακτοφυλακή μας θα σώζει καθένα που κινδυνεύει στη θάλασσα αλλά δεν είναι επιτροπή υποδοχής, δεν είναι τουριστικό πρακτορείο», υπογράμμισε και έστειλε ένα μήνυμα «στους διακινητές ότι το παιχνίδι πλέον έχει αλλάξει: Αν στέλνετε ανθρώπους στην Ελλάδα που δεν έχουν προσφυγικό στάτους, αυτοί οι άνθρωποι θα επιστρέφουν στην Τουρκία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *