Κυριακή εκπτώσεων με ανοιχτά καταστήματα και διαμαρτυρίες

Κυριακή εκπτώσεων με ανοιχτά καταστήματα και διαμαρτυρίες

508
SHARE
Κυριακή εκπτώσεων με ανοιχτά καταστήματα και διαμαρτυρίες

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα σήμερα, πρώτη Κυριακή (14/1) των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως 28 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει κηρύξει πανελλαδική απεργία και προγραμματίζει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε μεγάλα εμπορικά κέντρα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας η απεργία πραγματοποιείται «ενάντια στη συνεχιζόμενη θεσμοθετημένη λειτουργία των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, την οποία όχι μόνο διατήρησε άθικτη η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά τη διεύρυνε σε 6 περιοχές για 32 Κυριακές, όλη την καλοκαιρινή περίοδο».

Στη Θεσσαλονίκη, τo προτεινόμενο -από τον Εμπορικό Σύλλογο- ωράριο λειτουργίας για σήμερα είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ (όσα ανοίξουν), θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ. Υπάρχουν, επίσης, σύλλογοι, σε άλλες τοπικές αγορές που έχουν προτείνει περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για σήμερα. Για παράδειγμα, στην Κομοτηνή, ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος έχει προτείνει ωράριο από τις 11 πμ έως 3 μμ και αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Καλές δουλειές στους συναδέρφους και καλές, προσεκτικές αγορές στους καταναλωτές! Προτιμούμε τα καταστήματα της τοπικής αγοράς για τα ψώνια μας, υπάρχουν τα πάντα σε άριστη ποιότητα και με μεγάλες εκπτώσεις για όλες τις προτιμήσεις!!!»

Εννοείται πως το άνοιγμα των καταστημάτων σήμερα είναι προαιρετικό.

Όπως πάντως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης η αγορά επενδύσει σε αυτές τις εκπτώσεις τις ελπίδες της για αύξηση του τζίρου. «Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ψυχολογικό θετικό πρόσημο των εορτών και στις χειμερινές εκπτώσεις, ξεπερνώντας τον περυσινό τζίρο του πρώτου διμήνου των 5,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο φέτος κάτι διαφαίνεται να αλλάζει στη ψυχολογία της αγοράς που μας επιτρέπει να προσδοκούμε σταδιακή αύξηση της κατανάλωσης, καλύτερους τζίρους και μία επιτέλους καλύτερη νέα χρονιά για το εμπόριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

LEAVE A REPLY