Thursday , 28 March 2024

Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Ως απόγονος Μακεδονομάχου, διακατέχομαι από μια ιδιαίτερη αίσθηση καθήκοντος»

Του Γ. Κατσιάνη

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα να τοποθετήσει τις προτομές έξι Μακεδονομάχων στην πλατεία Τσιρογιάννη.

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων, είναι απόγονος του Μακεδονομάχου, Πέτρου Ωρολογά από το Μοναστήρι.

«Όσοι μεγαλώσαμε με τέτοιες ιστορίες, διακατεχόμαστε από μια ιδιαίτερη αίσθηση καθήκοντος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας», δήλωσε συγκινημένος ο κ. Ζέρβας.

Όσον αφορά την τοποθέτηση των προτομών των Μακεδονομάχων Γεωργίου Βολάνη, Παύλου Γύπαρη, Ηλία Δεληγιαννάκη, Δημητρίου Καλαποθάκη, Ευθύμιου Καούδη και Αλέξανδρου Πετρίδη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως αποτελεί «το ελάχιστο στους προγόνους που θυσιάστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο: είτε προσφέροντας το είναι τους, είτε την περιουσία τους, είτε και την ίδια τους τη ζωή για την ιδέα της πατρίδας».

«Να οριστεί ως εθνική επέτειος η ημέρα εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα»

Εξάλλου, βολές σε βάρος όσων τάχτηκαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», Μιχαήλ Παπανούσης.

«Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων να πούνε ‘όχι’ σε όσους επιβιβάστηκαν στη βάρκα της παγκοσμιοποίησης», υπογράμμισε και χαρακτήρισε «επιζήμια» για την Ελλάδα τη συμφωνία.

«Ζητούμε να οριστεί ως εθνική επέτειος η ημέρα εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα», σημείωσε ο κ. Παπανούσης.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *