Thursday , 28 March 2024

Κόκκινο έγινε το ρέμα στο Δενδροπόταμο

Ρύπανση στο ρέμα του Δενδροποτάμου καταγγέλλει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Σύμφωνα με την καταγγελία του, την Μεγάλη Πέμπτη κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι (πιθανόν βιοτεχνία-εργαστηριο χρωμάτων ή βαφείο υφασμάτων-ρουχων κλπ) προκάλεσαν μεγάλη ρύπανση, ρίχνοντας ανεξέλεγκτα κόκκινα υγρά απόβλητα στο πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου του Δενδροποτάμου που διασχίζει τις δυτικές συνοικίες.


Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης πήγε επί τόπου, είδε και φωτογράφισε τον «κόκκινο» χείμαρρο στο ασκεπές τμήμα του, 1000 μέτρα πριν την εκβολή στη θάλασσα. Επικοινώνησε με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρωί της επόμενης ημέρας (Μεγάλη Παρασκευή 17/4) πήγε επί τόπου, μαζί με τον
Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα, αλλά το φαινόμενο δεν υπήρχε. Στη συνέχεια (Μεγάλη Παρασκευή 17/4) ο κ. Κυρίζογλου πραγματοποίησε έλεγχο σε όλο το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εγκατεστημένη επιχείρηση ή λειτουργία η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τη συγκεκριμένη ρύπανση.


Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης θα πρέπει να ελεγχθεί το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται μετά την οδό 28 ης Οκτωβρίου δηλαδή προς την πλευρά του δήμου Παύλου Μελά και ΝεάποληςΣυκεών, προκειμένου να εντοπισθεί ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *