«Κόκκινο πανί» για τον ΟΑΣΘ το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες που...

«Κόκκινο πανί» για τον ΟΑΣΘ το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες που κατατέθηκε στη Βουλή

561
SHARE

Εβδομάδα εξελίξεων ξεκινά στον ΟΑΣΘ, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή που αφορά στην αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών προβλέπει την κατάργηση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και την ίδρυση δύο νέων φορέων, του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ ΑΕ) και των Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ ΑΕ).

Επιπλέον, η ΑΣΥΘ ΑΕ αναλαμβάνει την εκτέλεση παντός είδους συγκοινωνιακού έργου (μετρό, λεωφορεία) ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της ΟΣΕΘ ΑΕ ανήκει στο δημόσιο και οι μετοχές της εταιρείας είναι ονομαστικές και αμεταβίβαστες.

 

Η αντίδραση του ΟΑΣΘ

 

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Οργανισμού, δια στόματος του προέδρου της, Χρήστου Στεφανίδη φέρεται αποφασισμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς χαρακτηρίζει «αντισυνταγματική» την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ.

«Το κράτος πράττει τα παραπάνω μέσω νόμου, προκειμένου ακριβώς να στερήσει από τον ΟΑΣΘ, τα μέλη του ΔΣ, τους μετόχους αλλά και από τον κάθε πολίτη το δικαίωμα να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού και υποστηρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο «θεσπίζει ιδιώνυμα ποινικά αδικήματα αμφίβολης συνταγματικότητας υπό το πρίσμα του άρθρου 7 Συντάγματος».

LEAVE A REPLY