«Κόκκινο πανί» για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων η μεταφορά επιβατών με ταξί-«μαϊμού»...

«Κόκκινο πανί» για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων η μεταφορά επιβατών με ταξί-«μαϊμού» στην Αλβανία

3857
SHARE

Την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης προκαλεί η παράνομη μεταφορά επιβατών στην Αλβανία με Ι.Χ. αυτοκίνητα που λειτουργούν παράτυπα ως ταξί!

Όπως καταγγέλλουν, οι οδηγοί των οχημάτων αυτών που φέρουν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, σταθμεύουν μπροστά από τα τουριστικά γραφεία και έναντι χαμηλότερου αντιτίμου, καταφέρνουν να προσελκύουν όσους επιβάτες θέλουν να ταξιδέψουν σε προορισμούς της γειτονικής χώρας.

Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Μοναστηρίου, όπου συνολικά τέσσερα ΙΧ οχήματα μετέφεραν παράνομα πάνω από 15 επιβάτες στην Αλβανία.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το κόστος της παράνομης μετακίνησης με Ι.Χ για κάθε επιβάτη είναι χαμηλότερο των 30 ευρώ που είναι η τιμή του εισιτηρίου με τουριστικό λεωφορείο.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης έχει ζητήσει τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο, όπως τονίζει, «υποκλέπτει το έργο των επαγγελματικών και νόμιμων κατόχων αδειών».

LEAVE A REPLY