“Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών” – Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας...

“Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών” – Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας εισέρχεται στο στίβο της πολιτικής

395
SHARE

Στον στίβο της πολιτικής εισέρχεται ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας με το “Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών”.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

“Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, χρεοκοπίας και μνημονίων η κατάσταση στη χώρα μας συνεχώς χειροτερεύει με ευθύνη όλων των πολιτικών παρατάξεων. Η οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε ένα βούρκο χωρίς πυθμένα. Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους, τα τελευταία σαράντα χρόνια. Το δημογραφικό εξελίσσεται στο σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, χωρίς κανείς να παίρνει θέση και να προτείνει λύσεις. Η Δικαιοσύνη τις περισσότερες φορές αλληθωρίζει και δεν υπηρετεί το δίκαιο.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του βρίσκεται στο πλευρό του κάθε πολίτη καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας τον σε πληθώρα θεμάτων. Με το επιστημονικό του επιτελείο πολλές φορές υπέδειξε στους εκάστοτε κυβερνώντες τρόπους επίλυσης πολλών καίριων ζητημάτων της καθημερινότητας του λαού. Πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, υπουργοί ενώ με ενθουσιασμό παρέλαβαν τις λύσεις που τους δώσαμε, ουδέποτε τις εφάρμοσαν, αδιαφορώντας στην ουσία για το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Μεταξύ άλλων, επανειλημμένα, ο Σύλλογος  υπέδειξε στους πολιτικούς τις ενδεδειγμένες λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια αφενός και για την προστασία των δανειοληπτών από τις εισπρακτικές εταιρείες αφετέρου, ενώ έχει ξεκινήσει νομικό αγώνα εναντίον των δικαστών που εκδίδουν αποφάσεις παραβιάζοντας κατά κόρον την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Παράλληλα, ο αγώνας που δίνει ο Σύλλογος ενάντια στις παρανομίες των τραπεζών έχει φθάσει μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δυστυχώς, όμως,  τις περισσότερες φορές το πρόβλημα παύει να είναι νομικό και γίνεται πολιτικό με αποτέλεσμα να υψώνεται ένα πελώριο τείχος που πρέπει να σπάσει για να λυθούν τα προβλήματα των πολιτών. Για να αντιπαρατεθεί, λοιπόν, κάποιος σε πολιτικό επίπεδο και να έχει αποτελέσματα, η ενασχόληση με την πολιτική είναι μονόδρομος.

Δηλώνουμε ότι, από τώρα και στο εξής,  ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ενεργοποιεί το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.), το οποίο ίδρυσε πριν τρία χρόνια  και καλεί όλους τους Έλληνες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Γιατί ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές που απαιτούνται για μια καλύτερη κοινωνία”.

Σκοπός μας είναι η φωνή του λαού να ακούγεται καθαρά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και καλούμε άπαντες σε συστράτευση προκειμένου ενωμένοι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα αρραγές μέτωπο που θα στέκεται απέναντι στην τραπεζική και πολιτική αυθαιρεσία. Με έργα, όχι με λόγια, το Κ.ΕΛ.ΔΑ. δεσμεύεται ότι θα στηρίζει και θα υποστηρίζει τα δικαιώματα όλων των δανειοληπτών και όλων των πολιτών, γενικότερα, που έχουν ανάγκη από προστασία και βοήθεια”.

LEAVE A REPLY