Κώστας Καραμανλής: Υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης η διαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κώστας Καραμανλής: Υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης η διαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών

532
SHARE

Για διαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και για δημιουργία διχαστικού κλίματος στη χώρα επικρίνει την Κυβέρνηση με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη την κριτική της Νέας Δημοκρατίας.

«Όπως έχω ήδη επισημάνει – αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός – η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

LEAVE A REPLY