Friday , 29 March 2024

Κ.Καραμανλής: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο τέλος του 2023-Στολίδι για όλη την Ελλάδα το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας

Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο τέλος του 2023, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του κατά την ξενάγησή του νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Κέντρο Ελέγχου και Λειτουργίας στο αμαξοστάσιο του έργου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Σήμερα έχουμε την πολύ μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε στο αμαξοστάσιο στα καινούρια γραφεία της Αττικό Μετρό και στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Όπως διαπιστώσατε, τα δοκιμαστικά δρομολόγια έχουν πλέον ξεκινήσει κανονικά. Βρισκόμαστε στην τελική φάση ενός έργου, το οποίο θα μου επιτρέψετε να πω, ότι είχε καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δεν γινόταν ποτέ. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει πραγματικά την πόλη, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Παράλληλα τόνισε ότι το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη και αποτελεί στο λίδι για όλη την Ελλάδα.

Οι κ.κ.Καραμανλής και Καραγιάννης ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο και Νίκο Κουρέτα και από τους εκπροσώπους των δύο ανάδοχων εταιρειών, του Άκτορα και της Hitachi και ενημερώθηκαν για τον τρόπο ηλεκτρονικού ελέχγου της κίνησης των συρμών. Στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας βρίσκονται 18 συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα κινούνται χωρίς οδηγό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *