Κ.Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Υπόγειες διαδρομές Τσίπρα και Κοτζιά στη Συμφωνία των...

Κ.Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Υπόγειες διαδρομές Τσίπρα και Κοτζιά στη Συμφωνία των Πρεσπών – Εικονική πραγματικότητα στην οικονομία

626
SHARE
(Ξένη δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων στο δημαρχείο, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, στη Ζάκυνθο. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί περιοδεία στο νησί της Ζακύνθου. Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού Παύλο Κολοκοτσά και συμμετείχε σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό. Στην συνέχεια επισκέφτηκε τον κόλπο του Λαγανά όπου ξεναγήθηκε στην περιοχή ωοτοκίας της χελώνας καρέτα καρέτα. Το απόγευμα θα παρακολουθήσει τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Δριμύ «κατηγορώ» κατά της Κυβέρνησης για υπόγεια δράση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη με παραγωγικούς φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει της 83ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συμφωνία την χαρακτήρισε ως πολιτική και διπλωματική ήττα των κυρίων Τσίπρα και Κοτζιά, τους οποίους και κατηγόρησε ότι έδρασαν υπογείως και ερήμην της εθνικής γραμμής και έδωσε επίσης έμφαση στις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών στις μακεδονικές επιχειρήσεις και προϊόντα.

Η συμφωνία, τόνισε μεταξύ άλλων επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ,  προσβάλλει όλους τους Έλληνες, όχι μόνο τους Μακεδόνες, και τέτοιοι χειρισμοί από την Κυβέρνηση ξυπνούν σε κάποιους παλιά, ακραία αισθήματα, δηλητηριάζουν την κοινωνία, ενισχύουν τις εθνικιστικές φωνές και τυροφοδστούν την ακροδεξιά πατριδοκαπηλεία.

Τα “πυρά” του κ.Μητσοτάκη συγκέντρωσε η Κυβέρνηση και για την οικονομία, κατηγορώντας ότι παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα. “Σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών. Το επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο έφτασε το 4,6%” επεσήμανε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως αυτό που έχει μείνει είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις, τα υψηλά πλεονάσματα και η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και πως παρά την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πετύχει χαμηλό επιτόκιο δανεισμού και έξοδο στις αγορές.

LEAVE A REPLY