Thursday , 18 April 2024

Κ.Μητσοτάκης: Επένδυση σταθμός για τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επένδυση-σταθμό τις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer για τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα, δίνοντας έμφαση στη συμβολή τους στην απασχόληση και τόνισε ότι είναι συγκινημένος που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη “για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ (σ.σ. Μπουρλά), που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φέρει την δική του σφραγίδα”.

“Σήμερα ο ‘Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση-σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι “θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες” και ότι “η Θεσσαλονίκη γίνεται έδρα της εξωστρέφειας, αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και ευημερία. Το αποτύπωμα αυτό πηγαίνει πέρα και πάνω από την απασχόληση, το ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι το συνολικό όφελος για την Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετίας» και μέρος αυτού θα επιστρέψει στην πόλη ως καλύτεροι μισθοί.

“Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης”, συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση προωθεί την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, επαναλαμβάνοντας πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και πως πρέπει “να δώσουμε τον λόγο στους επιστήμονες μας”, και πως “δυστυχώς στη χώρα μας πεθαίνουν άνθρωποι που είναι κυρίως ανεμβολίαστοι. Είναι ένα δράμα, θα μπορούσαν οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους να έχουν αποτραπεί”.

Περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός, δήλωσε από την πλευρά του ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, τονίζοντας πως “η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με καρδιά και ψυχή”, προσθέτοντας πως οι επενδύσεις της εταιρείας  αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας αλλά αι βάζουν δυνατά την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη.

“Οι επενδύσεις της Pfizer συμβάλλουν στην τοπική και εθνική οικονομία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά, προσθέτοντας ότι θα προσφέρουν περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ. στη Θεσσαλονίκη και θα αυξάνει το ΑΕΠ της κατά 0,4%, ενώ οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *