Κ.Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την ψήφιση...

Κ.Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

456
SHARE

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο , τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε από τη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός ότι «καλούμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης».

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη και την Πέμπτη, πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης, θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος και “όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν”, καθώς “για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει”.

Η Ν.Δ., σύμφωνα με τον πρόεδρό της, θα προσέλθει στη συζήτηση συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου “να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία”.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή – και τα οποία είχε την ευκαιρία μόλις να δει και ο ίδιος –  δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα και έθεσε το ερώτημα: “Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρειά τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας;”.

LEAVE A REPLY