Κ.Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τους φόρους – Χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής το 2018

Κ.Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τους φόρους – Χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής το 2018

393
SHARE

Μείωση φόρων και συμμάζεμα του κράτους όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βροντού Πιερίας. Κατά τον ίδιο, επίσης, το 2018 θα είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής” και άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση.

Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, τόνισε χαρακτηριστικά, “όλες και όλοι γνωρίζουμε μια απλή αλήθεια. Ότι αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση, αξίζουμε μια οικονομία η οποία θα αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς, αξίζουμε ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αξίζουμε μια αξιόπιστη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας και αξίζουμε επίσης μια ηγεσία η οποία δε θα λέει ψέματα, η οποία θα εξηγεί στους πολίτες με ειλικρίνεια και με απλά λόγια, ότι ναι, υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για μας και για τα παιδιά μας και εφόσον τον βαδίσουμε όλοι μαζί, με συνέπεια με πίστη στις δυνατότητες μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλές καλύτερες μέρες”.

Για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ανέφερε: “Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι μια άλλη απόδειξη της τραγικής στροφής, την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα, το οποίο δυστυχώς κυβερνά τη χώρα. Εμείς φίλες και φίλοι, αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε με επιμονή και επιμονή και το σχέδιο μας θα φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδος”.

Με αφορμή, δε, την επίσκεψή του στην Κατερίνη και τις διαμαρτυρίες καταστηματαρχών και πολιτών για την υψηλή φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτό θα αλλάξει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση η ΝΔ: “Θα μειώσουμε τους φόρους, φίλες και φίλοι, αυτό είναι δέσμευση της ΝΔ και θα συμμαζέψουμε ταυτόχρονα και το κράτος. Και θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου -και εδώ πέρα, ο τόπος σας, η Πιερία, έχει πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα: βουνό θάλασσα, αγροτική παραγωγή, πολιτισμός. Όλα τα έχετε συγκεντρωμένα εδώ. Πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και να φέρουμε περισσότερες επενδύσεις και να κρατήσουμε, κυρίως τα νέα παιδιά, πίσω στην πατρίδα μας, για να μην αναζητούν ένα μέλλον έξω από την Ελλάδα. Διότι αν δε δώσουμε προοπτική και ελπίδα στα νέα παιδιά, ο τόπος αυτός δεν έχει μέλλον”.

 

 

LEAVE A REPLY