Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η μείωση της φορολόγησης

Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η μείωση της φορολόγησης

368
SHARE

Την απόφασή του να μην ακολουθήσει τον δρόμο του «λαϊκισμού», όπως πράττει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και να μην τάξει «λαγούς με πετραχήλια» στους πολίτες, γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως αν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα ακολουθήσει εκείνο το μεταρρυθμιστικό μοντέλο, που θα ανοίξει το δρόμο στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

«Λέμε εδώ και ενάμιση χρόνο, από τη στιγμή που ψηφίστηκαν τα μέτρα περικοπών των συντάξεων και του αφορολόγητου, για τέταρτο μνημόνιο. Σήμερα που οι συνταξιούχοι βλέπουν αυτό που έρχεται δικαιωνόμαστε. Τα συμπληρωματικά μέτρα των 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ δε συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Από τη στιγμή που μπορεί να υπάρξει δημοσιονομική υπέρβαση, κάθε κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα με τον τρόπο που θέλει. Εμείς φανταζόμαστε ένα άλλο μείγμα αντιμέτρων. Εγώ θα επιστρέψω χρήματα σε αυτούς από τους οποίους τα πήρε ο κ. Τσίπρας. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι η μείωση της φορολογίας. Όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Όπως ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής στο 9%”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις «τραγικές στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας» προαναγγέλλοντας πως η ΝΔ θα τις επανεξετάσει και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ δεσμεύτηκε για μείωση στη φορολόγηση των επιχειρήσεων και των μερισμάτων.

Μητσοτάκης για Τσίπρα:

Τον έχω ικανό για τα πάντα!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ακόμη πως μέτρα που είναι ήδη ψηφισμένα και δύσκολα αλλάζουν αυτή τη στιγμή. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το βάρος ως προς το φορολογητέο εισόδημα. Δική μου προτεραιότητα είναι να δημιουργήσω θέσεις απασχόλησης. Να μειώσω την ανεργία. Από εκεί θα έρθει η ανακούφιση. Δεν πρόκειται να δεσμευθώ δημόσια για τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να το κάνω την επόμενη ημέρα. Θέλω να κερδίσω μεταρρυθμιστικό πρόσημο, ώστε να συζητήσω με τους εταίρους ότι αυτά τα πλεονάσματα δε χρειάζονται ως ενέχυρο για το μεταρρυθμιστικό πρόσημο της κυβέρνησης. Εγώ δίνω την ελπίδα της αλήθειας και όχι του ψέματος. Δε θα τάξω λαγούς με πετραχήλια. Λέω ότι θα πετύχω το καλύτερο δυνατό. Τον κ. Τσίπρα τον έχω ικανό για τα πάντα. Να πάει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να φορέσει γραβάτα, να πει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και να πει ότι δε θα κόψει συντάξεις. Σε λογική λαϊκισμού εγώ δε θα μπω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Ρουβίκωνας
Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που υποθάλπει την οργανωμένη βία. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από την άκρα εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Είναι οργάνωση που εάν υπήρχε πραγματικά πολιτική βούληση, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω να συνεχίζονται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Και θα εξετάσω όλα τα μέσα που θα έχω στα χέρια μου, Ακόμα και των αλλαγών στον ποινικό κώδικα, για να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα. Υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία. Στα Εξάρχεια εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που ενδεχομένως θα καταλήξει στην τρομοκρατία».

Εκλογές και Σκοπιανό

Για τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχαν γίνει την άνοιξη του 2016, όταν τις είχαμε ζητήσει για πρώτη φορά. Θα είχαμε ολοκληρώσει το τρίτο μνημόνιο χωρίς να πληρώνουμε τις σκληρές δεσμεύσεις που πληρώνουμε σήμερα».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «λύση μπορεί και πρέπει να δοθεί, αλλά με όρους που να γίνονται αποδεκτοί από τη χώρα μας. Εμείς βάλαμε το πλαίσιο της εθνικής διαπραγμάτευσης που δεν εστιάστηκε στο όνομα, αλλά σε μια συμφωνία πακέτο: την αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων και την οριστική απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών στοιχείων σε βάρος της χώρας μας. Η κυβέρνηση συζητούσε την ονομασία ‘Μακεδονία του Ίλιντεν’. Ήταν η χειρότερη δυνατή ονομασία, αφού υποδηλώνει όλες τις αλυτρωτικές βλέψεις της χώρας των Σκοπίων».

LEAVE A REPLY