Κ. Παπανάτσιου: Έως τις 31 Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Κ. Παπανάτσιου: Έως τις 31 Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

571
SHARE
ΠΟΜΙΔΑ: 10 «κρυφά» χαράτσια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Την πεποίθηση ότι η εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου θα γίνει το 2020 και όχι το 2019, εξέφρασε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, επισήμανε πως το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι θα πιαστούν οι στόχοι του 2018.

Αναφερόμενη στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, σημείωσε ότι η υποχρέωση είναι να έχουν οριστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, αναφέροντας πως η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Όταν, πάντως, ρωτήθηκε αν θα υπάρχει διαφορά με τις τρέχουσες αξίες, η Κ. Παπανάτσιου είπε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει, καθώς οι εκτιμητές είναι ανεξάρτητοι. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο στόχος των φόρων ακινήτων παραμένει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών στοχεύει στο να καλυφθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε περιοχές της χώρας.

Αναφερόμενη στο ζήτημα του πλαστικού χρήματος και συγκεκριμένα για τη σύνδεσή του με το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, αλλά και τις κληρώσεις της φορολοταρίας, η Κ. Παπανάτσιου διαβεβαίωσε πως ισχύουν όλες οι αποδείξεις συναλλαγών με κάρτες στο χτίσιμο του αφορολόγητου, παρά το γεγονός πως στη φορολοταρία δεν υπολογίζονται οι συναλλαγές με κάρτα που έγιναν σε επιχειρήσεις των οποίων οι λογαριασμοί είναι προσωπικοί και όχι επαγγελματικοί. Εκεί, ωστόσο, που εντοπίζεται το πρόβλημα είναι στις συναλλαγές μέσω web banking, καθώς οι συναλλαγές αυτές δεν υπολογίζονται ακόμα. Διαβεβαίωσε όμως πως το ζήτημα είναι σε γνώση των αρμοδίων και θα επιλυθεί.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι «το Δημόσιο δεν έχει κάνει ποτέ πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κάνει κατάσχεση επειδή πρέπει να διαφυλαχθούν τα χρήματα του Δημοσίου».

LEAVE A REPLY