Κ. Παπανάτσιου: Στόχος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις

Κ. Παπανάτσιου: Στόχος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις

716
SHARE
Κ. Παπανάτσιου: Στόχος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις

H κυβέρνηση εξετάζει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ για το 2017 να πραγματοποιηθεί σε 5 δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός επισήμανε ακόμη ότι έως το τέλος του έτους υπάρχει η δέσμευση να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες. η ίδια υποστήριξε, πάντως, ότι σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές, για να συμπληρώσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν πανάκεια οι αντικειμενικές.

Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 τόνισε πως θα γίνουν πιο αναλογικά και θα συνυπολογίζονται κυβικά, ρύποι και παλαιότητα. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Κ. Παπανάτσιου επανέλαβε ότι η πρώτη δόση του φόρου που θα βεβαιωθεί θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου παρά την παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων..

Τέλος, αναφερόμενη στις υποθέσεις της φοροδιαφυγής και στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, η υφυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να αντιμετωπίσει το θέμα και να μη συνεχιστεί η φοροδιαφυγή.

LEAVE A REPLY