Κ.Χατζηδάκης: Νέες δυνατότητες για τη Θεσσαλονίκη από την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και...

Κ.Χατζηδάκης: Νέες δυνατότητες για τη Θεσσαλονίκη από την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και του ΟΛΘ-Λάθος η συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ

498
SHARE

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία μπορούν και αξίζουν καλύτερα στον τουρισμό λόγω των νέων δυνατοτήτων που υπάρχουν πια στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι, τόνισε ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Θερμαϊκός – ΟΛΘ: Η σημασία τους για την οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης» που διοργάνωσε η ΝΟ.Δ.Ε. Ανατολικού Τομέα και πραγματοποιήθηκε εν πλω στο καραβάκι “Κωσταντής”.

“Το αεροδρόμιο επεκτείνεται, αλλά εκτός από αυτό έχει ιδιωτικό management, άρα μπορεί να αναβαθμιστεί και να γίνει ένα νέος αερολιμένας τύπου “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ταυτόχρονα το λιμάνι μπορεί να κάνει τη Θεσσαλονίκη διαμετακομιστικό κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει γρήγορα η οδική και η σιδηροδρομική σύνδεση” πρόσθεσε ο κ Χατζηδάκης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει και το Εκπαιδευτικό Κέντρο των Βαλκανίων καθώς διαθέτει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΤΕΙ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τόνισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγάλο λάθος με την πρόθεσή της να συγχωνεύσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας. “Ενώ το Διεθνές Πανεπιστήμιο μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης φοιτητών από τα Βαλκάνια και από όλη την Ευρώπη με ξενόγλωσσα τμήματα, η κυβέρνηση πάει να το συγχωνεύσει και να το καταστήσει ένα πολύ μικρό τμήμα του νέου Πανεπιστημίου , που πάει να κάνει μαζί με το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Πρέπει όλοι να τοποθετηθούμε απέναντι σε αυτό , πολύ περισσότερο εμείς από τη Νέα Δημοκρατία που θέλουμε να επιτρέψουμε σε όλη τη χώρα τα δημόσια πανεπιστήμια να κάνουν ξενόγλωσσα μαθήματα τόσο προπτυχιακά όσο και μεταπτυχιακά. Δεν γίνεται ενώ μπορούμε να έχουμε φοιτητές από τα Βαλκάνια , από την Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή, εμείς να τους χάνουμε. Και δεν γίνεται την ώρα που η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δημιούργησε αυτό το Πανεπιστήμιο το οποίο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί και που μπορεί να αναπτυχθεί, ο κ. Γαβρόγλου να θέλει να το καταστρέψει” τόνισε σχετικά.

LEAVE A REPLY