Λάρισα: Αγρότες στήνουν τα πρώτα μπλόκα την Πέμπτη

Λάρισα: Αγρότες στήνουν τα πρώτα μπλόκα την Πέμπτη

735
SHARE
Αγρότες: Απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο Αγιάς- Ετοιμάζονται για Θεσσαλονίκη σε δύο... δόσεις

Σε… ρυθμούς κινητοποιήσεων κινούνται οι αγρότες που «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους κι ετοιμάζονται να στήσουν τα πρώτα μπλόκα. Ήδη όσοι ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) ετοιμάζονται για μια τέτοια ενέργεια την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, ενώ ήδη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αποφάσισε την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, ενώ νέο συλλαλητήριο με τρακτέρ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή (21/1) στον Τύρναβο.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας τονίζει πως τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και επισημαίνει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης, παλιά και νέα μέτρα, μειώνει συνεχώς το εισόδημα μας, οδηγεί μαζικά στην φτώχεια και τον αφανισμό χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους». Όσον αφορά στα προβλήματα των αγροτών που προβάλει η ΕΟΑΣΝΛ στην ατζέντα των κινητοποιήσεών της αυτά αφορούν στις φορολογικές επιβαρύνσεις, στις τιμές των αγροτικών προϊόντων τους, στο κόστος παραγωγής, στις τιμές του αγροτικού πετρελαίου, αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, οι αγρότες τονίζουν στην ανακοίνωση τους πως ψηφίστηκε «αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ των εισφορών του ΕΝΦΙΑ», ενώ για το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει πως «η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα από 1η Μαΐου τον δρόμο για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Στην ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως για όλα τα παραπάνω «μονόδρομος είναι ο αγώνας» και ανακοινώνουν πως προχωρούν σε στήσιμο μπλόκου στη Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

LEAVE A REPLY